פרק 2 | פיתוח פילוסופיה אישית רבת עוצמה

(חלק 1 מתוך 2)

בפרק זה אפרט על פילוסופית החיים שלך:

* מי או מה משפיע על חייך?

* תפקידה של הפילוסופיה האישית בחייך.

* הגדרות לכישלון והצלחה וכיצד לעצב את הפילוסופיה שלך בהתאם.

פיתוח פילוסופיה אישית רבת עוצמה:

פילוסופיה היא דבר מרכזי בחיים.

פילוסופית החיים שלנו מתפתחת כבר מהילדות שלנו על-ידי הורינו, בבית הספר, האנשים איתם אנו מתראים וכו'.

באחת מהרצאותיו ג'ים רוהן מספר:

אני הייתי בטוח שהנסיבות הם שהשפיעו על חיי... אם מישהו היה שואל אותי בגיל 25: "מר רוהן, איך זה שאתה לא מצליח, יש לך מעט כסף בכיסים, אין לך כלום בבנק, עדיין לא קיימת את כל הבטחותיך למשפחתך, אתה גר באמריקה ויש לך את כל הסיבות להצליח ושום דבר לא הולך לך" - לא היה עולה בדעתי להאשים את פילוסופית החיים שלי!

אני מצאתי שזה הרבה יותר קל להאשים את הממשלה / מדינה !!!

הרבה יותר קל להאשים את המיסים שגובים - אני תמיד הייתי אומר: "המיסים מאוד גבוהים!". באותה תקופה תקרת המס הייתה 91%, היום תקרת המס היא בערך 33% אך אנשים עדין אומרים: "המיסים מאוד גבוהים!" אבל אתם מבינים, אי אפשר להשתמש בזה יותר... אם זה ירד מ- 91 ל-33 איך זה יכול להיות גבוה?...

אני הייתי מאשים את הפקקים בכביש, את מזג האויר, הנסיבות...

אנשים אומרים: אני יותר מידי גבוה / יותר מידי נמוך/ יותר מידי זקן / גדלתי במושב / גדלתי בעיר, כל הדברים האלה.... אני הייתי מאשים את החברה / מדיניות החברה שבה עבדתי... הייתי אומר: "אם זה כל מה שהם משלמים איך הם מצפים שאני אסתדר... "אני חשבתי שהעתיד שלי יהיה קשור בכל הדברים הללו, עד שבא המורה שלי ולימד אותי שהבעיה היא פילוסופיית החיים שלי.

פילוסופית החיים שלנו היא מה שעושה את ההבדל בינינו לכלבים, לציפורים, חתולים וחיות אחרות...

היכולת לחשוב ולהשתמש במחשבה, לשכלל רעיונות ולא לפעול לפי אינסטינקט.

בחורף, האווז עף לכיוון דרום בלבד. מה אם בדרום "לא מי יודע מה"? יש לו בעיה!! אבל בני אדם אינם אווזים... בן אדם יכול לפנות במקרה כזה לכיוון צפון, מזרח, מערב, לכל כיוון שרק ירצה.

פיתוח פילוסופיית חיים רבת עוצמה מאפשרת לנו להגיע לרעיונות חדשים, להגשים את המטרות שלנו.

פילוסופית החיים מאפשרת לנו לאמוד מה זמין לנו - יש לנו זרעים, אדמה, גשם, שמש ועונות השנה.

עכשיו השאלה היא מה אתה עושה עם כל זה? איך הופכים את כל זה לנכס, להבטחה, לסגנון חיים, לחלום ולעתיד טוב יותר? - זה מתחיל בפילוסופיה.

האם אפשרי לקחת מכל מה שנמצא מסביבנו ולהפוך את זה למזון, לערכים, ליצירה מדהימה ששום חיה לא יכולה ליצור? התשובה היא - כן!

אתה לא צריך כלכלה טובה יותר, אתה לא צריך אדמה וזרעים טובים יותר. למעשה כשזה מגיע לזרעים, אדמה, שמש ונס החיים - זה כל מה שיש לך! ואם אתה מאשים את זה - אתה מאשים את כל מה שיש לך...

אם אתה מאשים את הכלכלה ואת בתי הספר ואת הממשלה ואת השוק (זרעים, אדמה, גשם וכו') - מה נשאר לך?

זה כל מה שיש לך לעבוד איתו ולא ניתן לשנות את זה. הרי אתה לא יכול לקחת פעמיים קיץ, שלוש פעמים אביב, סתיו אחד ובלי חורף - זה לא עובד כך, אתה לוקח את זה איך שזה בא.

מה אתה כן משנה כדי שחייך יהיו טובים? - תתחיל בפילוסופית החיים שלך.

בגיל 25 רוהן היה חייב לשנות את אופן המחשבה ואת פילוסופית החיים שלו, כדי לשפר את עתידו. ברגע שנפטר מאופן המחשבה של להאשים את המדינה, המיסים, השוק, הכלכלה, ושינה את אופן המחשבה בכך שפנה לבעיה האמיתית - הוא עצמו, חייו החלו להשתנות.

ההכנסה שלו גדלה, חשבון הבנק שלו תפח, חייו קיבלו צורה וצבע חדשים - התוצאות הראשוניות שהוא כבר קיבל כתוצאה משינוי פילוסופית החיים הזו היו כל-כך מתוקות וטובות, שהוא מעולם לא הפסיק את התהליך הזה.

שינוי פילוסופית החיים לא צריך להמתין למחר, לחודש הבא או לאביב - אפשר להתחיל אותו עכשיו.

הגדרה של הצלחה וכישלון:

הגדרה לכישלון:

מספר טעויות שיפוט החוזרות על עצמן מידי יום.

לאכול תפוח מידי יום, סביר להניח שזה בריא. אז מה הבעיה? הבעיה היא: קל יותר לא לעשות את זה, קל יותר לא לאמץ את זה כפילוסופיה האישית שלך.

לאכול שוקולד מידי יום... לא, זה לא בריא וצריך להיות חכם מזה... ואם אתה עושה את הטעות הזו של לאכול שוקולד מידי יום - התוצאות יהיו הרות אסון.

יכול להיות שתגיד בשנה הראשונה: "אני עדין בריא, מה זה משנה?" - אתה חייב להיות חכם יותר, מכיוון שאם האסון לא מגיע אחרי יום, אין זה אומר שהוא לא יגיע בכלל.

שאל את עצמך: כמה יעלו לי בעתיד טעויות השיפוט הנוכחיות בפילוסופיה האישית שלי?", "כמה זה יעלה לי בעוד שנה או שלוש שנים, בעוד חודש או ארבעה חודשים?", כי יש מחיר לכסף, יש מחיר לבריאות ויש מחיר להצלחה.

רוהן מצא את עצמו בגיל עשרים וחמש אחרי שש שנות עבודה בלי גרוש בכיס, בלי כסף בבנק, עם הבטחות לקיים למשפחתו, במבוכה אמיתית והרגשה שיש כאן בעיה רצינית.

הוא היה בטוח שהבעיה הייתה בקהילה, שהבעיה בממשל, שהבעיה במדינה בה הוא חי, שהבעיה במפלגת השלטון, שהבעיה בכלכלה, שהבעיה בכל הדברים הללו; ואז הוא גילה ששם לא הייתה הבעיה ושהוא מבקר את הדבר היחיד שהוא יכול לעבוד איתו - הוא הבין שהבעיה הייתה פילוסופית החיים שלו.

טעויות השיפוט האישיות שלו בפילוסופית החיים שלו הביאו אותו בתקופה של שש שנים להיות בלי גרוש בבנק ובניסיון להסביר למה הוא לא מצליח.

זה לא משנה אם זה הבריאות שלך או המצב הפיננסי שלך - בשני המקרים אם תחזור על טעויות השיפוט שלך מידי יום, בסופו של דבר התוצאות יהיו הרות אסון, גם אם בחודש או בשנה הראשונה לא יקרה דבר שיעיד על כך.

חזרה על אותה טעות שיפוט לאורך זמן היא טירוף.

אלברט אינשטיין הגדיר טירוף כ- "עשיית אותו הדבר פעם אחר פעם, בציפייה לתוצאות שונות...".

אל תמשיך עם טעויות השיפוט שלך כי התוצאה לא תשתנה, לעומת זאת המחיר שתשלם על הטעויות - רק יעלה.

---

המשך לפרק 2 | פיתוח פילוסופיה אישית - חלק 2

פרק 1 | הבסיס

מגזין על סדר היום

הרצאות וידאו