פרק 8 | אומנות הצבת המטרות - חלק 3

(חלק 3 מתוך 4)

בחירה

אחרי שעשית את כל זה, חזור לרשימה שלך ובחר את - ארבע המטרות החשובות ביותר לדעתך שלהשלמתן תידרש שנה, ארבע המטרות החשובות ביותר לדעתך שלהשלמתן תידרשנה שלוש שנים, ארבע המטרות החשובות ביותר לדעתך שלהשלמתן תידרשנה חמש שנים ולבסוף את ארבע המטרות החשובות ביותר לדעתך שלהשלמתן תידרשנה עשר שנים.

שש עשרה המטרות הללו יתנו לך מספיק עבודה לעכשיו...

פירוט

קח לך דף נייר חדש, ובפסקה קצרה פרט כל מטרה - כמה גבוה, כמה ארוך, כמה זמן, איזה צבע, איזה מודל ובנוסף פרט למה זה חשוב לך.

זה השלב בו תשכנע את עצמך להמשיך עם מטרה זו או להחליפה באחרת וזה מצוין - אם אתה "נתקע" בשלב של למה זה חשוב לך, סביר להניח שגם תשקיע רק חלק מעצמך במאמץ להגשים את המטרה המדוברת.

מה אתה רוצה - יספק לך מוטיבציה, למה אתה רוצה את זה - יספק לך מוטיבציה בעוצמה גבוהה בהרבה.

יתכן ומטרות שחשבת בהתחלה שהן חשובות יתבררו לך כפחות חשובות מכפי שזה היה נראה לך.

הרהר לגבי מה שכתבת, תעדן את מה שכתבת ושפר את המטרות שאתה באמת ובתמים מאמין בהן, שגורמות לך השראה, ש"קנו" אותך... כך שבסופו של התהליך יהיו לך ארבע מטרות של שנה, כנ"ל לשלוש, חמש שנים ועשר שנים.

לאחר שכתבת פיסקה קצרה לגבי כל אחד משש עשרה המטרות שלך - העתק אותן ליומן שלך או כל מקום אחר הנוח לך, כך שתוכל לעיין בהן לעיתים קרובות.

שים לב: זה הכרחי שתפנה מעט זמן כל שבוע - כדי לעבור על המטרות הללו, לסדר אותן, אולי לרשום אותן מחדש, כדי להוסיף מטרות חדשות או כדי "לקרוע" הכל ולהתחיל רשימה חדשה.

הצבת מטרות לעצמך אינה פעולה חד פעמית, היא תהליך מתמשך.

שים לב: זה הכרחי שתבדוק את ההתקדמות שלך לכיוון המטרות שהצבת לעצמך - אתה לא רוצה להתמהמה או גרוע מזה "לאבד כיוון".

קח בחשבון שהמטרות שלך לתקופה הקרובה חשובות לא פחות מהמטרות שלך לטווח הארוך.

המטרות שלך למחר, לשבוע הבא, לחודש הבא, לחצי שנה הקרובה - אלו מטרות להם נקרא "בוני בטחון עצמי".

תעבוד קשה להשגת המטרות הללו ותשיג אותן, זה יחזק את הביטחון העצמי שלך להתמודד עם המטרות ארוכות הטווח שלך.

רשום לך ביומן את המטרות אותן תרצה להשיג בשנה הבאה - איך תסדר את זה, זה נתון להחלטתך.

אתה יכול לפרק את זה לשבועות או חודשים, מה שמתאים לך.

אל תשכח שחלק מהכיף שבעריכת רשימה שכזו הוא סימון "וי" ליד המטרות שהושגו - כל שבוע תנסה לסמן לפחות "וי" אחד, מתוך רשימת המטרות שלך לתקופה הקרובה.

עשה לך מנהג - כל פעם שאתה מסמן "וי" ליד מטרה חשובה מאוד או ליד מטרה מרשימת המטרות ארוכות הטווח, תחגוג את זה. הפוך את ההצלחה למתוקה, פרגן לעצמך.

אנו גדלים משתי חוויות - מהשמחה שבהצלחה ומהכאב שבהפסד. כלומר, אם אינך מצליח להגשים את אחת המטרות, התמודד עם ההפסד וצור קשר עם אנשים שיוכלו לעזור לך. אל תפחד, להפך - לך היכן שהדרישות גבוהות והציפיות גבוהות, רק כך תגדל ותפתח את עצמך.

אני בטוח שהסיבה שחלק מהאנשים לא נותנים להצבת המטרות את הדגש הראוי, היא כיוון שמדובר "בהרבה עבודה". אכן נדרשת עבודה.

כפי שכתבתי - תידרש לשפר את רשימת המטרות שלך לטווח קצר וארוך, תידרש לסדר אותן, לעצב אותן, לתת סדר עדיפויות חדש, להוסיף ואולי להסיר מטרות שונות.

עם זאת, לא נראית לך מעניינת התופעה בה אנשים עובדים קשה מאוד בעבודה שלהם, אך לא עובדים כל כך קשה אם בכלל, על תכנון העתיד שלהם?

אל תיתן לתופעה הזו להיות חלק ממך. אתה חייב להיות יותר מ"עובד קשה", אתה חייב להיות מתכנן מעולה!

הנה נתון מחקרי מדהים מתוך ספרו של נפוליאון היל, "חשוב והתעשר":

98% מהאנשים לא יהיו מסוגלים לומר מה הם רוצים מהחיים יותר מכל, או שיגידו בצורה כללית מילים כמו "ביטחון", "עושר", "לרקוד", אך אף אחד לא יוכל להגדיר מונחים אלו בדיוק או להצביע על תוכנית באמצעותה הוא מקווה להשיג רצונות אלה המובעים באופן מעורפל.

זכור: אנשים ללא תוכנית הם לרוב אנשים עם תוכנית לכישלון.

אין נכון מהכתוב מעלה, תכנן לעצמך תוכנית ומטרות, הצב את עצמך בעשירון העליון שמשתמש בכוח הזה שיעבוד בשבילו. ביום שאתה רושם את המטרות שהצבת לעצמך אתה מראה שאתה רציני בכוונות שלך, וכדי להצליח - אתה חייב להיות רציני בכוונותיך.

זכור: כולם מקווים שיהיה טוב, אך העתיד לא נהיה טוב מתקווה - הוא נהיה טוב בעזרת תוכנית.

תקווה שאינה נעזרת בתוכנית ברורה, יכולה בסופו של דבר להפוך למחלה, שמה של המחלה היא: "תקווה פאסיבית".

הראה רצינות, בנה תוכנית, כתוב אותה על דף נייר - זו ההמלצה מאת האנשים המצליחים ביותר. לבני האדם יש יכולת מיוחדת לשאוף, לחלום "ללכת על", ללא זה החיים אינם חיים.

אנחנו חייבים לחלום ולעולם לא לוותר על החלומות שלנו.

זכור: מגבלותינו היחידות הן אלו הנוצרות במוחותינו.

דע שהמטרות שהצבת לעצמך משפיעות עליך לאורך כל היום. המטרות שלך משפיעות על האופן בו אתה לוחץ את ידך עם אדם שאתה פוגש, המטרות שלך משפיעות על הגישה שלך, על איך אתה מרגיש, אל איך אתה נראה, על מה אתה לובש, על צורת ההליכה שלך, על צורת הדיבור שלך, על האישיות שלך, על הפעילות שלך - כל יום וכל היום.

באחת ההרצאות רוהן שאל מישהו: "מה המטרות שלך לחודש הזה?" והוא ענה: "אם רק הייתי יכול 'לגרד' קצת כסף כדי לשלם את החשבונות המעצבנים האלה" - זו היתה מטרתו.

נכון, זו גם מטרה... אך זו מטרה כה עלובה שהיא וודאי לא מעוררת השראה - אתה וודאי לא קופץ ממיטתך ביום ראשון בבוקר בהתלהבות ואומר: "איזה כיף, הנה עוד הזדמנות לגרד קצת כסף כדי לשלם את החשבונות המעצבנים האלה".

הנקודה היא שמטרות צריכות להיות כיף גדול, הן צריכות לאתגר אותך ולגמול ביד רחבה, הן צריכות לאפשר לך לצמוח.

הנה שאלה שכדאי לשאול: "לאיזה אדם אצטרך להפוך כדי לקבל את כל מה שחשקה נפשי?" - כתוב לעצמך כמה תובנות בנושא ממחשבות שעולות בך, רשום למשל אילו כישורים תידרש לפתח ואילו כישורים תצטרך ללמוד. השקע מעט זמן כדי לרשום לעצמך כמה משפטים בנושא - התשובות שתעלינה יספקו לך כמה מטרות שיסייעו לך בנושא הפיתוח העצמי.

דע שזה לא נגמר כאן - מעבר לשאלה מה אתה רוצה ואילו מטרות, הייה מוכן לשאול את עצמך "האם אני מוכן לעשות את כל שיידרש כדי לקבל את מה שאני רוצה?".

אם אתה עצלן, אם אין לך חשק ללמוד או לקרוא, לגדול ולהתפתח - אתה לא יכול למשוך אליך את מה שאתה רוצה. לכן, או שתשנה את הרצונות שלך או שתשנה את עצמך.

אם אתה לא מרגיש שבמצב הנוכחי יש לך את הכישורים לקבל את כל מה שתרצה, זכור שהיכולת שלך תגדל (או תקטן!) כדי להתאים לחלומות שלך - לכן תהליך הצבת המטרות שלך הוא כה חשוב. ככל שתעבוד על זה, כך יהיו לך יותר רעיונות כיצד אתה תוכל להשתנות ולהתפתח.

שחקן הגולף גארי פלייר אמר: "ככל שאני עובד קשה יותר, כך יש לי יותר מזל".

תעבוד קשה על הצבת המטרות שלך, המזל יאיר לך פנים.

לא תוכל לעשות דבר לגבי העבר, את העבר לא ניתן לשנות - יש המון דברים שניתן לעשות לגבי העתיד, אתה לא חייב להיות אותו אדם שהיית אתמול. אתה יכול לבצע שינויים בחייך, שינויים מרחיקי לכת בתקופה לא ארוכה כלל.

אתה יכול לבצע שינויים שיתכן כי אינך יכול לדמיין כרגע - אם תיתן לעצמך הזדמנות.

יש בך כישרון ופוטנציאל שיתכן ועדיין לא הגעת אליהם, ועם הזמן תוכל "לסחוט" יותר ויותר מהכישרון והפוטנציאל שלך - זה יתחיל בזה שתבחין שאתה עושה דברים שמעולם לא חשבת שתעשה, תתמודד עם דברים שלא חשבת שתוכל להתמודד איתם, יהיו לך רעיונות שלא היו לך מעולם... כל זה הוא "ניצוץ" שיתרחש כתוצאה מתהליך הצבת המטרות שלך, מהרצון שלך להצליח.

הנה שני משפטי מפתח שכדאי לזכור:

* ההצלחה באה אל אלה ההופכים למודעים לה.

* כישלון בא אל אלה המרשים לעצמם להיהפך למודעים לו.

כשתדע מה אתה רוצה ותרצה את זה מספיק חזק - התשובות תגענה אליך, אני לא יודע להסביר לך למה זה עובד...

כל שאני יודע הוא שזה עובד.

תן לעצמך הזדמנות להפוך לכל אשר תרצה ולבצע את כל מה שתחפוץ.

---

המשך לפרק 8 | אומנות הצבת המטרות - חלק 4

פרק 7 | עקרונות התקשורת הבין-אישית

מגזין על סדר היום

הרצאות וידאו